conflict oplossenconflict oplossen
eva van der fluit

Last van conflict?

Houdt een conflict u bezig en vraagt u zich af wat u kunt doen? In een gesprek van circa 2 uur kunnen we samen een vooronderzoek uitvoeren. We brengen in kaart wat er speelt, wat hoofd- en bijzaken zijn en welke opties u heeft om er mee om te gaan. Helder wordt hoe u grip op de situatie kunt krijgen.

 

Contactgegevens

Drs. Eva van der Fluit CMC
Management Consultant

Milletstraat 32-1
1077 ZE Amsterdam

Mob. + 31 (0) 6.23.73.38.05
Tel. 020-6627174

E-mail
www.evavanderfluit.nl

 

Curriculum Vitae

Na kandidaats psychologie ben ik afgestudeerd in bedrijfskunde. Ik ben gestart als ontwikkelingswerker in Afrika. Hierna werd ik intern adviseur op het hoofdkantoor van Danone in Parijs en heb ik geleerd hoe een complexe, internationale organisatie succesvol opereert. Mijn derde baan was extern adviseur bij Boer & Croon waar ik me vooral bezig hield met strategie- en organisatieontwikkeling bij professionele organisaties. Sinds 2004 ben ik zelfstandig adviseur en focus ik nog steeds op veranderprocessen bij professionele organisaties. Meer hierover vind u in Professional zoekt groei, strategie voor dienstverleners. Dit boek is in 2008 uitgekomen bij Pearson Benelux. Op management-boek.nl vind u een hoofdstuk en recensies.

Als begeleider van veranderprocessen heb ik twee specialismen.Het ene is het werken met een grote groep van 50, 100, 200 of meer personen aan een belangrijk organisatievraagstuk. Meer over deze participatieve manier van werken staat op www.alignment.nu

Mijn tweede specialisme is het begeleiden van personen, groepen of organisaties bij het hanteren van conflict. Oorzaak is vaak een latent organisatievraagstuk dat tot onderling gedoe leidt maar zelf uit het zicht verdwijnt. Beiden hebben aandacht nodig om de nadelen van conflict te verkleinen en de voordelen toe te laten nemen.

Onderzoek naar beginnend conflict

Mijn promotieonderzoek richt zich op conflict in professionele organisaties. De start bestond uit literatuuronderzoek naar de vraag wat professionals zijn, wat conflict is en welk onderzoek al gedaan is naar de combinatie. Verder vonden verkenningen plaats in een onderwijsorganisatie en een ziekenhuis. Hieruit blijkt dat de belangstelling voor het onderwerp groot is en dat conflicten vaak uitmonden in een scheiding van partijen omdat samen oplossen niet lukt. Mijn focus is nu op de voorkant van conflict en ik onderzoek hoe piloten omgaan met inhoudelijk conflict. Mijn verwachting is dat de cockpit een plaats is waar we kunnen leren hoe je constructief met beginnend conflict omgaat en voorkomt dat goed conflict, slecht conflict wordt. Of dit klopt en hoe dat werkt zullen de resultaten uitwijzen.